Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

stormpje zeg maar gerust storm

  • woldersemolen

    hallo iedereen,

    het stormt bij ons het hennek was omgewaait en de andere staan te racen alles leeg

    stormt het bij jullie ook en draaien ze wel/niet

    groet koen

  • Tony Hop

    Het stormt hier, wipmolen leeg > 2 vol > leeg, klein achtkantje leeg, zometeen 't Vosje buitenzetten.

    Mvgr. Tony Hop

  • Wouter Bakker

    Hier heb ik De Groene Wip en De Kleine Molen losgegooid. De Groene Wip met 4 vol en De Kleine Molen begonnen in de lege en geëindigd met 2 vol. Beide hebben gedraaid op een ventilator, niet op wind (gelukkig). De Groene Wip had een gangetje van een end of 30/40 en De Kleine Molen >120 enden.

    De Welvaart (grootste grondzeiler) heeft niet gedraaid, borden zijn uitgenomen en de zeilen zijn weggehaald. De Borden krijgen een bordmerk en de zeilen worden vervangen. Er moet hier en daar nog een kluft geplaatst worden en hier en daar zit wat te veel lijm en dat wordt binnenkort verwijderd. Als dat allemaal gedaan is, wordt het gevlucht geschilderd en dan kan de molen naar buiten.

    De Groene Wip heeft gisteren een nieuwe vangstok gekregen. Deze is langer en het touwtje zit nu aan een oogje vast en bij de vorige zat het vangtouw vastgeknoopt om het uiteinde en gleed er wel eens af. De vangstok moet nog worden afgewerkt en leklatjes worden geplaatst, er komt ook nog versiering op.

    De Kleine Molen heeft nu 2 zeiltjes (van plastic met touw) op de buitenroed. Aan dit molentje is verder geen onderhoud uitgevoerd en dat staat komende tijd ook niet op de planning. Voor De Groene Wip staat een nieuw gevlucht (al een tijdje) op de planning, het nieuwe gevlucht moet uitneembare borden krijgen.

    Groet,

    Wouter Bakker.

  • woldersemolen

    Oke ook molen van veasen ook buiten gehad. Lekker 100toeren gehaald